zondag 9 januari 2022

Globaal BBP in 2021

Door de aanhoudende coronacrisis was het jaar 2021 voor alle landen economisch een moeilijk jaar. Dit speciale cirkeldiagram toont het deel van elk land in het wereldwijd BBP. De originele bron van dit diagram is IMF (International Monetary Fund), maar VisualCapitalist.com heeft er een prachtig informatief cirkeldiagram van gemaakt.

Alleen vier landen, namelijk de VS, China, Duitsland en Japan vormen de helft van de wereldeconomie. Het grootste deel van de economie is van Amerika met $22.94T. Het tweede grootste BBP behoort tot China met $16.9T. Op basis van de onderstaande ranglijst zijn de andere landen naast de VS en China in de top-10 : Japan (5.4%), Duitsland (4.5%), VK (3.3%), Indiƫ (3.1%), Frankrijk (3.1%), Italiƫ (2.3%), Canada (2.1%), en Korea met 1.9%. Er zijn maar 18 landen ter Wereld die meer dan 1% van de totale economische wereldproductie uitmaken.

De grootste economie van Europa is Duitsland. BBP is een goede indicator voor de economische macht van een land. Het is interessant om na te denken over hoe dit diagram in de volgende eeuw zal veranderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Van Dale Pocketwoordenboek Nederlands NT2

 Ik heb onlangs dit professionele woordenboek voor anderstaligen van het Nederlands gekocht. Ik vind het heel degelijk, niet zo compact, dus...