vrijdag 23 juli 2021

10 tips voor positief denken

Hier zijn 10 tips voor positief denken, ontleend aan dit artikel.

  1. Zeg 'ja' tegen iets dat je nog nooit gedaan hebt: Luister eens naar Klara, ook al leef je op de beats van dance. Of proef eens van die veganistische kaas, ook al heeft vette brie je hart gestolen. Omdat het kan en omdat het mag. En omdat je zoveel mist, door de marge van 'misschien'.
  2. Verrassing: Een lach op jouw gezicht, tovert er een op de mijne. Geluk wordt zoveel groter eens gedeeld. Een persoonlijke post-it of een chocolaatje in de brooddoos maakt een dag. Ongeplande uitstapjes, zelf geknutselde pakketjes. Alles kan, en nog meer mag.
  3. Blijf jezelf: Een ander heeft het altijd beter, is gelukkiger, succesvoller. Kijk eens met die blik in de spiegel. Kijk naar jouw kwaliteiten. Uit vergelijkingen komen geen winnaars. Hoofd naar boven, borst vooruit. Jij bent een winnaar.
  4. Volg je natuur: Volg je hart, dat klopt. Clichés zijn er met een reden. Hoor de charmezanger: Alles is liefde.
  5. Knuffels: We leven vaak te veel in ons hoofd. We vergeten waar we zijn, met wie we zijn, wie we zijn. Fysiek contact is belangrijk om de voeling met het échte leven niet te verliezen en een tekort is zelfs nefast voor onze gezondheid. Dus: deel vanaf vandaag elke dag drie knuffels uit. Zo houd je niet enkel je eigen dosis fysiek contact op peil, maar vul je ook meteen die van de ander aan.
  6. Doe de dingen nu: Niet alles kan en moet nu meteen, maar uitstellen is in plaats van de meest effectieve vaker gewoon de makkelijkste oplossing. Probeer eens alles wat minder dan drie minuten vraagt niet langer uit te stellen, maar nu meteen te doen. Gewoon nu. Doen.
  7. Herformuleer je klagen: Klagen komt vaak voort uit de frustratie niet gehoord te worden. Belangrijker dan het klagen te aanhoren, is het zoeken naar wat er achter zit. Benoem die behoefte op een constructieve manier, en contacten worden een stuk aangenamer. Voor iedereen.
  8. Kies voor slapen: Een goede nachtrust is cruciaal voor een goed humeur. De meeste mensen hebben nood aan zo'n acht uur per nacht, vooraf gegaan door een vast slaapritueel. Sta jezelf toe om op tijd onder de wol te kruipen en de schaapjes zijn zo geteld.
  9. Zeg hallo tegen een vreemde: Positiviteit uitstralen en ontvangen in een vingerknip? Makkelijker dan je denkt. Een glimlach naar de vrouw in de bus, een knikje naar die man op zijn fiets. Soms is het uitwisselen van een blik al genoeg om iemands dag te maken. Zo ook de jouwe.
  10. Kies om minder te zitten: Wie dacht dat zitten de meest comfortabele positie was, think again. We werken ons niet meer kapot, we zitten ons kapot. Doorbreek daarom elk halfuur zitten door even recht te staan zodat je bloedcirculatie zich weer op gang kan trekken. Stromend bloed als voorwaarde voor stromende gedachten.
Ik vind ze goede en interessante tips!😊

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Van Dale Pocketwoordenboek Nederlands NT2

 Ik heb onlangs dit professionele woordenboek voor anderstaligen van het Nederlands gekocht. Ik vind het heel degelijk, niet zo compact, dus...